Ta bort mossa på tak kan göra stor skada

Du vet väl att mossa på takpannor inte är bra. Kanske är taket den viktiga delen av ditt hus. Låt inte mossan fastna på taket.

Det är inte bara huset som kan bli sjukt av mossa, du och din familj kan också bli det. Mossan kan nämligen ge fäste till sporer som till sist sprider mögel över hela taket och sedan vidare in i huset.

Mossan måste bort på ett korrekt sätt. En händig person klarar att ta bort mossa på tak. Det viktigaste är att detta blir gjort innan det uppstår skador på ditt tak.

Kan du ta bort mossa på tak eller behöver du professionell hjälp?

Låt proffsen göra jobbet. Fundera på det.

Mossbekämpning består i regel av Bensaltensid. Medlen är många vad det gäller mossbekämpning.

Använd exempelvis Bensaltensid. Prova sådant som ryggspruta. Kanske kan du hyra rätt produkter.

rengöra

Sköt om huset och ta bort ta bort mossa på tak i tid. Förutom ett bra medel och en ejektor eller högtrycksspruta (högtryckstvätt) med kempåläggningsläge behöver du antagligen en stadig stege eller hantverkarställning och så skyddsutrustning för dig själv. Investera gärna i ett par bra skor. Tänk på att medlet kan irritera luftvägarna.

Men tänk på det där med tid och pengar för att avgöra om du själv ska ta bort mossan från taket eller om du ska betala för att någon annan gör detta. Gör som du vill helt enkelt.

Viktigt med regelbunden rengöring för att sköta om taket

Mossa på takpannor måste tas bort löpande. Det går fort när det väl sätter igång. Sådant är livet.

Det viktigaste är att komma igång med regelbunden rengöring av mossa från tak. Du bör genomföra rengöringen minst en gång per år på platser där mossan växer snabbt.

Vissa gör det flera gånger än så. grön mossa Rengöringsmedel går bra.

Det finns mängder av medel som du kan använda. Mossan kan då försvinna i upp till fyra år.

Kolla rännor och takpannor också. Slarva inte i jobbet. Det här är mycket bra för husets hälsa eftersom du på detta sätt ser till att vatten inte tar sig in till innertaket där det kan orsaka stora skador.

Passa på när du har tid

Ju mer du skjuter på det, ju mer får du jobba sedan. Takpannor behöver bytas ut då och då. Tänk på att ett trasigt tak inte bara är farligt med tanke på vatten som kan läcka in. Det är inte alls bra.

Inspektera ditt hus. Ta in hjälp om du behöver. De flesta firmor brukar vara villiga att hjälpa till.

Läs allt om mossa på takpannor

Tänk på säkerheten först. Mossa på takpannor kan vara ett riktigt hästjobb. Dra inte ut på att ta bort mossa på tak.

Ta hjälp av andra. Svälj stoltheten helt enkelt.

Ta den tid som du behöver för att förstå hur du kan göra rent på taket utan fara för dig själv och för andra som kanske går förbi där nedanför. Glöm inte bort att informera familj och besökare om din aktivitet så att de slipper en kalldusch med vatten och mossa från ovan då de går ut och in i huset!